Przejdź do treści

Wybieram:Nowe trendy wykorzystania ciasta francuskiego w gastronomii

A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Instytut Sadkiewicza w Bydgoszczy

wraz z Francuskim Mistrzem Cukiernictwa Thierry Ayel

Zapraszają na warsztaty :

„ Nowe trendy wykorzystania ciasta francuskiego w gastronomii”

 

Jak łatwo i szybko zrobić własnoręcznie ciasto francuskie

Poziom średniozaawansowany

terminy do wyboru 

Data : 27 października 2017 r . Godz. : 10:00 – 16:00

 

Realizacja :

- gofry z kremem z maliną,

- „Mille-feuille” z kremem czekoladowym z rokitnikiem,

- panini z pesto i kozim serem,

- „Croque-monsieur” z beszamelem i szynką

- nowoczesna Napoleonka.

 

Data : 28 października 2017 r . Godz. : 10:00 – 16:00

 

 Realizacja:

- „Saint- Honoré” z kremem waniliowym

- „Diplomate” oraz krem „Chantilly”

- „Paris-Brest” z kremem pralinowym

- tarta „Tatin” z karmelizowanymi jabłkami

- eklerki z kremem – słony karmel

- „Religiese” z kremem czekoladowym mango i marakują

 

Data : 13 listopada 2017 r . Godz. : 10:00 – 16:00

Realizacja :
- gofry z kawiorem z bakłażanem,
- „Mille-feuille” z kremem czekoladowym z rokietnikiem,
- panini z pesto i kozim serem,
- „Crème brûlée” z ciastem „Arlette”,
- nowoczesna Napoleonka.

Data : 14 listopada 2017 r . Godz. : 10:00 – 16:00

 Realizacja :
- czekolada/ czerwona papryka/ malina,
- makaroniki/ czekolada biała/ pieprz sansho,
- ciasto francuskie/ karmel/ strudel/ jabłka,
- „Dacquoise”/ ananas/ marakuja
- kozi ser/ lawenda/ oliwa z oliwek.

~ Thierry Ayel ~                                                   dr Józef Sadkiewicz

Francja na talerzu | Chef Thierry Ayel                      Instytut Sadkiewicza

 

Przebieg warsztatów:

- powitanie i przedstawienie się,

- słowa wstępne o programie,

- wprowadzenie do zasady pracy,

- wspólne przygotowanie ciasta francuskiego (2 rodzaje),

- przygotowanie kremów, składników i dekoracji,

- wypiek ciasta francuskiego (nowy sposób na Food Trucka),

- układanie,

- degustacja,

- zakończenie szkolenia, wręczenie certyfikatów oraz wspólne zdjęcia.

 

Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia a po zaliczeniu egzaminu pisemnego i teoretycznego podniesienia kwalifikacji.

W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

Zachęcamy do szkoleń
więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach
www.sadkiewicz.pl, jozefsadkiewicz@gmail.com

JUŻ DZIŚ ZAREZERWUJ - SZKOLENIE I CZAS WYŁĄCZNIE DLA SIEBIE!

Wrasztaty cukiernicze z Thierry Ayel

Wrasztaty cukiernicze z Thierry Ayel

w przypadku odpowiedzi NIE otrzymają Państwo paragon

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij