Pakiet - rozbiór mięsa z dziczyzny
A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę
Jesteś kucharzem? Twoją pasją jest gotowanie?
Podnieś swoje kwalifikacje.
Zapraszamy na profesjonalne szkolenie z zakresu rozbioru mięsa z dziczyzny w terminach
pierwszy termin-3 października 2017
drugi termin- 7 listopada 2017
trzeci termin- 5 grudzień 2017
Pakiet - rozbiór mięsa z dziczyzny
Dojrzewanie dziczyzny w skórach.
Nauka samodzielnego rozbioru tuszy zwierzyny grubej lub płowej.
Nauka samodzielnej obróbki wstępnej surowca na elementy kulinarne w zależności od przeznaczenia w kuchni- bielenie i rozbiór*
*(surowiec jeden uzależniony od dostępności pozyskania surowca - zgodnie z kalendarzem polowań:
sarna, jeleń, daniel, dzik)
Omawiane będą również zagadnienia:
Historia i charakterystyka polskiej kuchni myśliwskiej.
Biologia zwierzyny łownej w relacji do jakości dziczyzny.
Kalendarz polowań a jakość surowca.
Rodzaje polowań, miejsce i czas pozyskania w relacji do jakości dziczyzny.
Postępowanie z upolowana zwierzyną w łowisku.
Polska kuchnia myśliwska – choć znana od setek lat, wciąż dla wielu smakoszy stanowi zagadkę. Problem z dostępem do surowca, niewiedza o tym, jak ją rozpoznać, jak go przygotować oraz jakimi ziołami i przyprawami podkreślić jej smak powoduje, że rezygnujemy z tej wykwintnej kuchni.
W cenie: surowce, materiały szkoleniowe oraz mnóstwo pozytywnej energii.
*Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.
Miejsce: Instytut Sadkiewicza w Bydgoszczy, ul Startowa 2 (obok Galerii Pomorskiej).
ilość osób na szkoleniu:**
min. 5 osób.- max. 7 osób
Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych i nauki samodzielnej:
**(istnieje możliwość zorganizowania indywidualnych szkoleń 1-1, 2-1, 3-1 na odrębnych warunkach umowy)
Kameralna liczba uczestników:
Ilość godzin: 7 godzin
Cena brutto za pakiet: 987 zł /za osobę
W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.
(nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)
Cena jednego pakietu wynosi
987 zł brutto od osoby
i obowiązuje do 31 grudnia 2017 r
przy wykupieniu większej ilość pakietów większy upust !!!!!!
Zapraszamy do kontaktu!
tel. (52) 365 05 10
jozefsadkiewicz@gmail.com
Rozbiór mięsa z dziczyzny