Przejdź do treści

Metody produkcji kwasów piekarskich

A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Poznaj metody produkcji kwasów piekarskich

i polepsz jakość oraz wydajność Twojego pieczywa!

Szkolenie 2 – dniowe

 

Charakterystyka surowców piekarskich.


Metody wytwarzania kwasów żytnich.


Sposoby interpretacji schematów technologicznych produkcji kwasów

oraz wykorzystanie ich do obliczeń ilościowych i kontroli parametrów procesu.


Przygotowanie surowców.
Nauka samodzielnego prowadzenia kwasów metodą pieciofazową

oraz z wykorzystaniem wytwarzacza zakwasów.


Teoretyczne i praktyczne poznanie metod kontroli parametrów w  mini-laboratorium podczas procesu wytwarzania kwasów.

Samodzielne sporządzanie ciast na wytworzonych kwasach oraz wypieki pieczywa.


Nauka techniki sporządzania kęsów ciast.


Ocena wyników badania kwasów i ciasta oraz pieczywa w mini-laboratorium.


Rozliczanie efektów wypieków. 

Warsztaty odbywają się 2 etapowe i poprzedzone są:


Zajęciami teoretycznymi: udostępniamy materiały szkoleniowe,filmy i testy na platformie e-learningowej: www.sadkiewicz.edu.pl ( dostęp 24 na dobę)


oraz zajęciami praktycznymi w profesjonalnych laboratoriach kontroli jakości i piekarni.

Wszystkie pomieszczenia posiadają odbiór i zaświadczenia Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Bydgoszczy do: prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania posiłków w ramach szkolenia kucharzy oraz organizowania pokazów zewnętrznych - decyzja NR NHŻ. 1192.2014
w sprawie warunków sanitarno–higienicznych w pomieszczeniach przeznaczonych na prowadzenie zajęć szkoleniowych, dydaktycznych w tut. Zakładzie – NHD.5505.2.2.2014

Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia a po zaliczeniu egzaminu pisemnego i teoretycznego podniesienia kwalifikacji.

Zachęcamy do szkoleń
więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach

 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij