Przejdź do treści

Kontrola jakości ziarna i mąki

A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

      

 

Poznaj najnowsze technologie i metody badawcze

stosowane w punkatch skupu i przemyśle piekarskim w profesjonalnych laboratoriach kontroli jakości mąki.


Szkolenie -1 dniowe

Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników laboratoriów kontroli jakości: w punktach skupu zboża, w młynach, w piekarniach oraz dla nauczycieli i studentów chcących podnieś swoje kwalifikacje zawodowe.


Tematyka poruszana na warsztatach:

Metody prawidłowego pobierania próbek laboratoryjnych.

Badania jakości ziarna i mąki z punktu widzenia skupu zboża na potrzeby piekarstwa.

- badanie ilości i jakości glutenu w mące
- badanie liczby opadania w mące – ilości enzymów w mące
- badanie wodochłonności mąki
- badanie właściwości reologicznych ciasta
- badanie bieli (zamiast spalania) dla określenia typu mąki
- badanie wskaźnika sedymentacji we Zeleny’ego


Ocena i analiza:
- gęstości ziarna wg PN-ISO-7971
- masy doczyszczonego ziarna zbóż oraz zanieczyszczeń i szkodników wg PN-R-74015
- masy tysiąca ziaren wg PN-68/R-74017
- szklistości ziarna pszenicy i jęczmienia - PN-70/R-74008
- wilgotności zbóż, rzepaku, nasion - PN-ISO-712
- wyrównania oraz celności ziarna
- wskaźnika sedymentacyjnego - Test Zeleny"ego wg PN-ISO-5529

Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych i nauki samodzielnej: 

 **(istnieje możliwość zorganizowania indywidualnych szkoleń 1-1, 2-1 na odrębnych warunkach umowy)

Ilość godzin:  7 godzin 

 W cenie: surowce, materiały szkoleniowe  na platformie www.sadkiewicz.edu.pl  oraz mnóstwo pozytywnej energii.

*Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 


Tak chcę wziąć udział w tym treningu i wiem, że otrzymuję:
Wiedzę i umiejętności praktyczne, której nie znajdę w książkach

Dostęp do specjalistycznej aparatury kontrolno-pomiarowej
Dostęp do licznych konsultacji z wykładowcami sprzyjającymi wymianie doświadczeń i opinii

Wysoki poziom merytoryczny zajęć

Dlaczego praktyczna nauka u nas jest opłacalna?

Zatrudniamy wybitnych specjalistów.
Posiadamy 48 lata doświadczeń.
Cenimy jakość, dlatego liczba uczestników jest ograniczona do niezbędnej ilości.

Jesteśmy praktykami, łączymy wiedzę z praktyką.

 

Cena brutto za pakiet: 987 zł /za osobę

W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

 (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

Ważność oferty do 31 grudnia 2017 r.

Zachęcamy do szkoleń
więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij