Przejdź do treści

Lubelskie smaki 2015

A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

XII edycja Konkursu „Lubelskie Smaki 2015”, pod hasłem „Kuchnia polska”, była realizowana pod patronatem Marszałka Województwa Lubelskiego oraz Stowarzyszenia Euro-Toques Polska, według zasad regulaminowych Euro-Toques International, a także przepisów z najstarszej polskiej książki kucharskiej „Compendium Ferculorum” Stanisława Czarnieckiego.

Celem głównym konkursu było:

  • promocja polskiej sztuki kulinarnej poprzez niezwykłe smaki, charakterystyczne między innymi dla Ziemi Lubelskiej,
  • kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o kulturze polskiej i tradycji kulinarnej regionu,
  • doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności kucharzy,
  • podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie współpracy pomiędzy firmami związanymi z gastronomią,
  • promocja regionu lubelskiego.

Konkurs adresowany byłdo profesjonalistów, czyli pracujacych kucharzy z terenu Polski, bez względu na zajmowane stanowisko i wiek.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij