Przejdź do treści

21 maja Piknik rodzinny

A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

21 maja Piknik rodzinny

Wstęp bezpłatny

 

 TRADYCJA * SMAK * ZAPACH * ZDROWIE * REGIONALNE KULINARIA


ICC Polska wraz z Siecią Regionalną
Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza


zaprasza
21 maja 2015 r.


na promocję żywności tradycyjnej, regionalnej i ekologicznej
posmakuj i poczęstuj bliskich tradycyjnym, naturalnyym chlebem, miodem, serem, sokiem, nektaram, wędlinami, makaronami


Na Gości czekają liczne degustacje Tradycyjnych, Naturalnych, Zdrowych,

Regionalnych produktów

Zapraszamy od godz. 9 00 – 19 00    

 

Pokazy plenerowe dla mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego

(na terenie Zakładu Badawczego Przemysłu Piekarskiego, Bydgoszcz ul. Startowa 2)

 

 

         

 

 

PROMOCJA ŻYWNOŚCI TRADYCYJNEJ, REGIONALNEJ I EKOLOGICZNEJ

 

w tym:

- stoiska z żywnością tradycyjną  SPIŻARNI KUJAWSKO-POMORSKIEJ

- pokazy kulinarne Stowarzyszenia Euro - Toques Polska,                                          

- nauka z pokazami wypieku chleba tradycyjnego i regionalnego,

- dla dzieci i młodzieży – pokazy, ciekawostki i eksperymenty Koła Naukowego Uniwesrytetu Techniczno Przyrodniczego z Bydgoszczy

- spotkania grup specjalistycznych.

- pokazy grupy rekonstruktorów Sarmackie Dziedzictwo. To grupa pasjonatów, którzy wykorzystując własną wiedzę i doświadczenie, pragnie popularyzować wiedzę na temat naszej wspólnej historii poprzez działania edukacyjne i komercyjne. „Ożywiamy barwną kulturę w sposób namacalny i łatwo dostępny dla ogółu odbiorców. Historię przez nas odtwarzana ma nie tylko nauczać, ale, przede wszystkim, budować poczucie tożsamości, narodowego kolorytu, bawić rubasznym językiem i biesiadnym klimatem XVII stulecia

 

 

Do udziału w Konferencji Naukowo-Technicznej, IV Międzynarodowej

organizatorzy zapraszają:

 

mieszkanców, naukowców, specjalistów, ekspertów, właścicieli - kierowników firm oraz praktyków zbożowców, młynarzy, piekarzy, kucharzy, restauratorów zajmujących się:

- produkcją, przechowalnictwem, dystrybucją i rozwojem jakości zbóż,

- przemiałem, bezpieczeństwem i badaniami jakości mąki,

- produkcją, dystrybucją, konfekcjonowaniem, konsumpcją, bezpieczeństwem,

- badaniami i strategiami jakości chleba,

- produkcją i dystrybucją żywności.

 

 

Sekretariat konferencji:

Sekretarz ICC POLSKA dr  Józef Sadkiewicz

Tel. 52 365 05 10, fax. 52 365 05 17, e-mail: sekretariat@sadkiewicz.pl

Stowarzyszenie ICC POLSKA ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij