Przejdź do treści

Cukiernicze

A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

To będzie prawdziwie francuska przygoda!

Warsztaty cukiernicze z francuskim Szefem Kuchni i Mistrzem Cukiernictwa

Thierrym Ayel!

 

Prowadzący: Thierry Ayel, który ukończył Technikum Małej i Dużej Gastronomii w Saint-Etienne, a następnie otrzymał dyplom studiów zawodowych na kierunku „Hotelarstwo-Gastronomia” wydany przez Rektora Akademii w Lyonie (Francja). Doświadczenie zdobywał w ekskluzywnych restauracjach Francji i Szwajcarii. Do Polski przyjechał turystycznie, jednak zdecydował się pozostać na stałe. W polskich restauracjach zgłębił tajniki kuchni polskiej, jednocześnie dzieląc się wiedzą i doświadczeniem w zakresie smaków kuchni europejskiej. Wielki miłośnik cukiernictwa. Umiejętności w tym zakresie zdobywał na licznych szkoleniach we Francji i w Europie.

Poznawanie i odkrywanie nowych smaków i trendów to jego pasja, która przekłada się na jego pracę z deserami, gdyż „każdy deser jest jak biżuteria. Powinien być elegancki i wysublimowany.” Od blisko 10 lat uczestniczy w pracach jury, zarówno podczas konkursów kulinarnych jak i cukierniczych, o zasięgu krajowym i międzynarodowym. Organizuje pokazy kulinarne, podczas których prezentuje m.in. dania kuchni śródziemnomorskiej oraz desery na talerzu.

Aktualnie jest właścicielem firmy „Francja na talerzu”, której celem jest promowanie kulinarnej kultury Francji, a także kuchni śródziemnomorskiej, cukiernictwa i deserów na talerzu. Wielki pasjonat cukiernictwa przeprowadzający szkolenia i warsztaty na terenie całego kraju, a teraz także w Bydgoszczy:)

 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij