Przejdź do treści

Nauka oceny jakości mąki

A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Czy chcesz wiedzieć jak oceniać jakość mąki ?

U nas poznasz metody ich badań oraz samodzielnie je przeprowadzisz!

Oto co dla ciebie przygotowaliśmy:

szkolenie 2- dniowe 

 

Nauka oceny jakości mąki

Czy chcesz wiedzieć jak oceniać jakość mąki ? U nas poznasz metody ich badań oraz samodzielnie je przeprowadzisz! Zapraszamy piekarzy, młynarzy, nauczycieli, pracowników laboratoriów na szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe. Oto co dla ciebie przygotowaliśmy: szkolenie 2- dniowe  Najbliższe terminy szkoleń: 1. termin 25-26.09.17r 2. termin 17-18.10.17r 3. termin 21-22.11.17r 1.  Badania jakości mąki z punktu widzenia piekarstwa - badanie ilości i jakości glutenu w mące - badanie liczby opadania w mące – ilości enzymów w mące - badanie wodochłonności mąki - badanie właściwości reologicznych ciasta - badanie bieli (zamiast spalania) dla określenia typu mąki 2.  Badania jakości wypieku kontrolowanego- próbny wypiek laboratoryjny mąki. - wykonywanie próbnych wypieków laboratoryjnych - kontrola fermentacji ciasta (mąki i drożdży) - kontrola temperatur ciasta i komory wypieku - kontrola zaparowania komory pieca - kontrola czasu wypieku pieczywa 3.  Nauka oceny i interpretacji wyników z analiz mąki i próbnych wypieków.  - badanie organoleptyczne w/g tablic ZBPP - badanie objętości pieczywa laboratoryjnego 4.  Sporządzenie atestu jakościowego na mąkę dla odbiorców zewnętrznych wg wzoru. 5. Interpretacja wyników przeprowadzonych analiz dla potrzeb technologii produkcji pieczywa – wnioski technologiczne 7. Testy – sprawdzenie wiedzy 8. Wydanie certyfikatu ukończenia szkolenia Warsztaty odbywają się 2 etapowo i poprzedzone są:

Zajęciami teoretycznymi: udostępniamy materiały szkoleniowe,filmy i testy na platformie e-learningowej: www.sadkiewicz.edu.pl ( dostęp 24 na dobę)

oraz zajęciami praktycznymi w profesjonalnych laboratoriach kontroli jakości i piekarni.

Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych i nauki samodzielnej:  **(istnieje możliwość zorganizowania indywidualnych szkoleń 1-1, 2-1  na odrębnych warunkach umowy) Ilość godzin:  7 godzin  *Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.  Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia a po zaliczeniu egzaminu pisemnego i teoretycznego podniesienia kwalifikacji.

Cena brutto za pakiet: 1.890 zł /za osobę W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.  (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia) Ważność oferty do 31 grudnia 2017 r. Zachęcamy do szkoleń Zapraszamy do kontaktu!
tel. (52) 365 05 10

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij