Przejdź do treści

Młynarskie

A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Nauka metod badania:

1.  Badania jakości mąki z punktu widzenia piekarstwa

2.  Badania jakości wypieku kontrolowanego- próbny wypiek laboratoryjny mąki.

3.  Nauka oceny i interpretacji wyników z analiz mąki i próbnych wypieków. 

4.  Sporządzenie atestu jakościowego na mąkę dla odbiorców zewnętrznych wg wzoru.

5. Interpretacja wyników przeprowadzonych analiz dla potrzeb technologii produkcji pieczywa – wnioski technologiczne

Warsztaty odbywają się 2 etapowo i poprzedzone są:

Zajęciami teoretycznymi: udostępniamy materiały szkoleniowe,filmy i testy na platformie e-learningowej: www.sadkiewicz.edu.pl ( dostęp 24 na dobę)

oraz zajęciami praktycznymi w profesjonalnych laboratoriach kontroli jakości i piekarni.

*Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia a po zaliczeniu egzaminu pisemnego i teoretycznego podniesienia kwalifikacji.

Brak artykułów

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij