Przejdź do treści

Kurs PIZZA CLASSICA- poziom podstawowy

                    ORYGINALNA PIZZA WŁOSKA Z ORYGINALNYCH WŁOSKICH... A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ORYGINALNA PIZZA WŁOSKA Z ORYGINALNYCH WŁOSKICH PRODUKTÓW.

Jeśli chciałbyś:

- zdobyć jeden z najbardziej poszukiwanych zawodów w Europie,

- chcesz podwyższyć swoje kwalifikacje,

- zdobyć nową wiedzę,

- poznać oryginalne składniki pizzy

TA OFERTA JEST DLA CIEBIE

Długość kursu 8 h + 2x4h

Małe grupy min.5-8 osób.

Prowadzący: Simonluca Silvestri włoski pizzaiolo z wieloletnim doświadczeniem

Tylko włoskie produkty.

PROGRAM KURSU:
Zajęcie teoretyczne:

Historia i pochodzenie pizzy.

Rodzaje pizzy i ciasta.

Mąki (rodzaje, skład i zastosowanie)

Woda-sól- drożdże-oliwa-mozzarella.

Organizacja pracy pizzerii.

Niezbędne profesjonalne wyposażenie – piece i inne

Zajęcia praktyczne:

Ciasto - użycie pośrednie i bezpośrednie, zastosowanie technologii zimnej. 

Ciasto – wyrabianie – formowanie kulki – placki - wypiek.

Prezentacja produktu.

Obsługa pieca do pizzy.

Organizacja miejsca pracy.

Istnieje możliwość organizacji kursów indywidualnych i specjalistycznych na życzenie klienta.

Kurs PIZZA CLASSICA poziom podstawowy - Simonluca Silvestri

Szkolenie podstawowe dedykowane jest dla osób, którzy chcą nauczyć się samodzielnie stworzyć pizzę lub podnieść swoje umiejętności. Kurs podzielony jest na teorię i praktykę. Część godzin poświęconych jest  teorii, niezbędnej dla zrozumienia idei tworzenia pizzy, a część godzin na praktykę. Program  pozwala na samodzielne stworzenie własnej pizzy wg. obowiązujących standardów. Skupiamy się między innymi przy doborze odpowiednich rodzajów zbóż, mąki, drożdży - najlepszych produktów niezbędnych do stworzenia idealnego ciasta, które będzie podstawą klasycznej włoskiej pizzy.  Uczymy również, jak korzystać z profesjonalnych narzędzi takich jak: mieszarka, piec do pizzy itp. 

PROGRAM KURSU poziom podstawowy:

Czas trwania: 2 x 4h + 2 x 4h

 

Zajęcie teoretyczne (2 h) :

Historia i pochodzenie pizzy.

Rodzaje pizzy i ciasta.

Mąki (rodzaje, skład i zastosowanie)

Woda-sól- drożdże-oliwa-mozzarella.

Receptura i procedura wyrabiania ciasta do pizzy.

Zajęcia praktyczne (2 h) :

Wyrabianie ciasta.

Formowanie kulki.

Konserwacja ciasta.

PRZERWA (0,5 h)

Zajęcie teoretyczne (2 h) :

Ciasto - użycie pośrednie i bezpośrednie, zastosowanie technologii zimnej.

Dojrzewanie ciasta.

Obsługa pieca do pizzy.

Prezentacja produktu.

Zajęcia praktyczne (2 h) :

Wyrabianie placków.

Przygotowywanie sosu do pizzy.

Przygotowywanie pozostałych składników pizzy.

Wypiek pizzy.

Degustacja.

W cenie szkolenia zawarte  są dwa moduły szkoleniowo - doradcze po 4 h każdy do wykorzystania w Akademii lub we własnym lokalu. Dodatkowe szkolenia powinny zostać wykorzystane w przeciągu dwóch miesięcy od daty szkolenia podstawowego.

Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji dla osób zgodnie z rozporządzeniem MEN. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia a po zaliczeniu egzaminu pisemnego i teoretycznego podniesienia kwalifikacji.

W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

Zachęcamy do szkoleń
więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach
www.sadkiewicz.pl, jozefsadkiewicz@gmail.com

JUŻ DZIŚ ZAREZERWUJ - SZKOLENIE I CZAS WYŁĄCZNIE DLA SIEBIE! 

kurs pizza classica poziom podstawowy

kurs pizza classica poziom podstawowy

w przypadku odpowiedzi NIE otrzymają Państwo paragon

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij