Przejdź do treści

Pakiet - rozbiór mięsa z dziczyzny

  Jesteś  kucharzem? Twoją pasją jest gotowanie?  Podnieś swoje kwalifikacje.  Zapraszamy na... A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

 

Jesteś  kucharzem? Twoją pasją jest gotowanie? 

Podnieś swoje kwalifikacje. 

Zapraszamy na profesjonalne szkolenie z zakresu rozbioru mięsa z dziczyzny w terminach

pierwszy termin-3 października 2017

drugi termin- 7 listopada 2017

trzeci termin- 5 grudzień 2017

 

 

Pakiet - rozbiór mięsa z dziczyzny

Dojrzewanie dziczyzny w skórach.

Nauka samodzielnego rozbioru tuszy zwierzyny grubej lub płowej.

Nauka samodzielnej obróbki wstępnej surowca na elementy kulinarne w zależności od przeznaczenia w kuchni- bielenie i rozbiór


*(surowiec jeden uzależniony od dostępności pozyskania surowca - zgodnie z kalendarzem polowań: 

sarna, jeleń, daniel, dzik)

  

Omawiane będą również zagadnienia:

Historia i charakterystyka polskiej kuchni myśliwskiej.

Biologia zwierzyny łownej w relacji do jakości dziczyzny. 

Kalendarz polowań a jakość surowca.

Rodzaje polowań, miejsce i czas pozyskania w relacji do jakości dziczyzny. 

Postępowanie z upolowana zwierzyną w łowisku.

 

Polska kuchnia myśliwska – choć znana od setek lat, wciąż dla wielu smakoszy stanowi zagadkę. Problem z dostępem do surowca, niewiedza o tym, jak ją rozpoznać, jak go przygotować oraz jakimi ziołami i przyprawami podkreślić jej smak powoduje, że rezygnujemy z tej wykwintnej kuchni.

 

W cenie: surowce, materiały szkoleniowe oraz mnóstwo pozytywnej energii.

 

*Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

Miejsce: Instytut Sadkiewicza w Bydgoszczy, ul Startowa 2 (obok Galerii Pomorskiej).

 ilość osób na szkoleniu:** 

 min. 5 osób.- max. 7 osób

Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych i nauki samodzielnej: 

 

**(istnieje możliwość zorganizowania indywidualnych szkoleń 1-1, 2-1, 3-1 na odrębnych warunkach umowy)

 


Kameralna liczba uczestników:

Ilość godzin:  7 godzin 

Cena brutto za pakiet: 987 zł /za osobę

W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

 (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

 

Cena jednego pakietu wynosi 

987 zł brutto od osoby

i obowiązuje do 31 grudnia 2017 r

 

przy wykupieniu większej ilość pakietów większy upust !!!!!!

 

Zapraszamy do kontaktu!
tel. (52) 365 05 10
jozefsadkiewicz@gmail.com

Rozbiór mięsa z dziczyzny

Rozbiór mięsa z dziczyzny

w przypadku odpowiedzi NIE otrzymają Państwo paragon

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij