Przejdź do treści

Dla Szkół

Zdarza się, że nawet dorośli nie wiedzą, jak wygląda bakłażan albo w jaki sposób zjeść rybę. Dlatego... A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkę

Zdarza się, że nawet dorośli nie wiedzą, jak wygląda bakłażan albo w jaki sposób zjeść rybę. Dlatego postanowiliśmy rozpocząć edukację od najmłodszych. Zapraszamy szkoły do współpracy!

 

 

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą:

  • Dla przedszkoli

  • Dla szkół podstawowych

  • Dla gimnazjów i szkół ponadpodstawowych

Dzieci, które biorą udział w zajęciach same przygotowują potrawy. Każdy młody kucharz ma do dyspozycji fartuch i profesjonalne stanowisko pracy z kompletem garnków i sztućców.

Podczas przygotowywania posiłku, tłumaczymy, jak czytać etykiety, rozróżniać przyprawy, warzywa oraz jakich produktów nie łączyć.

Uczymy m.in. robić pierogi, makaron, pizzę, kanapki, desery czy chleb. Korzystamy z najlepszych przypraw i ziół oraz produktów, które pochodzą tylko i wyłącznie ze sprawdzonych firm.

Nasi dostawcy posiadają atesty oraz certyfikaty. Jakość jest dla nas najważniejsza.

Jeśli, na przykład,  organizujemy warsztaty z włoskiej pizzy, wszystkie składniki sprowadzamy z Włoch.

Dzieci degustują swoje dania w specjalnie zaaranżowanym pomieszczeniu.  Tam,  w prosty i logiczny sposób – poprzez praktykę
i zabawę –uczymy reguł savoir-vivre’u.

Część zajęć  - w tym „od ziarenka do bochenka” czy „ABC mąki” odbywa się w profesjonalnym laboratorium.

Uczestnicy przeprowadzają doświadczenia, oglądają filmy, prezentacje multimedialne, wzory, tabele i animacje. Ćwiczenia z wykorzystaniem żywego materiału roślinnego oraz nowatorskich urządzeń pobudzają uczniów do kreatywności.

Wszystkie pomieszczenia posiadają odbiór i zaświadczenia Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Bydgoszczy do:

prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania posiłków w ramach szkolenia kucharzy oraz organizowania pokazów zewnętrznych - decyzja NR NHŻ. 1192.2014

w sprawie warunków sanitarno–higienicznych w pomieszczeniach przeznaczonych na prowadzenie zajęć szkoleniowych, dydaktycznych w tut. Zakładzie – NHD.5505.2.2.2014

 

 

 

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij